Ayurveda kook- en yoga midweek

Een unieke Ayurveda kook- en yoga midweek met de cursus Ayurveda in theorie en praktijk en koken naar constitutie. Met uitgebreide kookworkshops, Ayur-yoga, Ayurveda theorie en optioneel behandelingen.

Deze week is een prachtige gelegenheid om te leren koken naar constitutie volgens de Ayurvedische principes. Bedoeld voor iedereen, en voor therapeuten en professionele koks in het bijzonder. Een complete ervaring van Ayurveda.

Programma

Vier Ayurvedische kookworkshops, waarvan drie workshops koken naar constitutie en een tridosha workshop (goed voor alle constituties).

Zo hebben we bijvoorbeeld de vata-balancerende dag, waarbij de yoga vata-balancerend is. De inleiding gaat uiteraard ook over vata dosha, en de kookworkshop is eveneens geheel vata balancerend. Op die manier kun je bijzonder goed ervaren wat de vata dosha is, en wat het betekent om vata te balanceren, en vooral wat voor soort voeding het best bij jou past. Op dezelfde manier hebben we een pitta en een kapha dag. Een zeer onthullende (en heerlijke! ) ontdekkingsreis. En vier ontbijtworkshops met tridosha Ayurvedische gerechten. Of je kiest ervoor om Ayur-yoga te doen in de ochtend.

We geven deze week met vier docenten:

  • Marianne van den Heuvel en Rada Meursing geven de kookworkshops.
  • Sylvia Kuperus, Ayurvedisch therapeute (www.agnifabriek.nl) , geeft de inleidingen in Ayurveda en massages.
  • Erna Vonck of Hjet Nijenhuis is de yoga lerares (www.ernavonck.nl/ asanayoga.nl) en ze geeft ook Ayurvedische massages.

Elke ochtend kun je kiezen of je meedoet met de ontbijtworkshop of met de yoga, en soms zal Erna ook ’s avonds nog een yoga les geven.

We werken zo mogelijk uitsluitend met biologische producten. Voor bijna elk gerecht wordt ook de veganistische versie gegeven, en heel veel inspiratie voor glutenvrij.

“Hof de Brulle” is niet alleen rijk aan een professionele kookstudio, maar er is ook een professionele yogastudio.
Het landgoed ligt ten zuiden van Valkenburg, in het Geuldal. Het is een schitterend gerestaureerde vierhonderd jaar oude Zuid-Limburgse boerderij met prachtige kamers, een binnenplaats en een enorme achtertuin. De omgeving is ideaal om te wandelen en te fietsen, of je kunt gezellig naar Maastricht, Vaals of Valkenburg, en je zit ook zo in België of Duitsland.

Aankomst: tussen 15:00 en 15:45 u. De eerste Ayurveda lezing begint om vier uur. Daarna volgt de kookworkshop vanaf vijf uur.

De andere dagen kun je ’s ochtends meedoen met de yoga of de ontbijtworkshop.Na het ontbijt geeft Hjet ruim een uur inleiding in Ayurveda. Daarna is er vrije tijd. De kookworkshop begint om 15:30 u.
Na het diner maken we vaak (al dan niet gezamenlijk) een wandeling of geeft Erna een ontspannende yoga sessie. Tijdens de ontbijtworkshop maken we ook een eenvoudig lunchgerecht dat je kunt meenemen, zodat je desgewenst de hele week Ayurvedisch kunt eten.

Behandelingen en consulten

Tijdens deze dagen kun je Ayurvedische consulten en diverse massages boeken bij Sylvia (Ayurvedisch therapeute) of Erna/ Hjet (yogadocente en masseuse). Boeken kan vooraf of tijdens de kookweek.
De lijst van de behandelingen en consulten met de prijzen wordt vooraf opgestuurd.

Data

Maandag 14 april t/m vrijdag 18 april (vertrek na het ontbijt). Aankomst op maandag tussen 15:00-15:45, het programma start om 16:00 u.

Overnachtingen

Er zijn vijf mooie appartementen met diverse een- en tweepersoonskamers.
Elk appartement heeft één of meerdere doucheruimtes en toiletten. Sommige kamers hebben badkamer met toilet en suite. Alle kamers zijn keurig en met een rustieke uitstraling. Het aantal eenpersoonskamers is beperkt.

Kosten

De prijs met vroegboekkorting (tot 14 januari) is € 895,- p.p. op basis van een gedeelde (twee persoons) kamer. Na 22 januari is de prijs € 995,- p.p. op basis van een gedeelde kamer. Kosten aanbetaling € 100,-. Restbedrag per factuur. 

Extra’s:

De toeslag voor een eenpersoons kamer is € 35,- per nacht.
De toeslag voor een kamer met badkamer en toilet en suite is 25,- per nacht per kamer.

De prijs is inclusief: alle kookworkshops (plus diners), ontbijt(workshops), lunch, lezingen, yogaworkshops, overnachtingen, de hele dag koffie en (kruiden)thee, recepten van de avond workshops op papier en inleidingen in Ayurveda digitaal. Alle ontbijtrecepten worden eveneens digitaal nagestuurd.

Voor meer informatie kunt u Marianne of Rada mailen info@kookstudio.net
of bellen 06 17466411 (Marianne) 06 14441758 (Rada)

Tot ziens in Hof de Brulle!

Minimaal aantal deelnemers 12, maximaal 16

datum
tijd
lokatie
kosten
€895
inclusief vroegboekkorting tot 14 januari 2025 op basis van gedeelde (twee persoons) kamer.

Toeslag éénpersoonskamer 35,- per nacht

Toeslag voor kamer met eigen badkamer en toilet 25,- per nacht.

Kosten voor de aanbetaling: €100;
Het resterende bedrag per factuur

Gegeven door:
Marianne en Rada
Korting
Voor jongeren tot 25 jaar geldt 15% 'studentenkorting.' Vul bij het afrekenen bij de checkout de volgende kortingscode in: studentenkorting. Meer personen met korting? Dan per kaartje afrekenen.

BIJ MEERDERE INSCHIJVINGEN

Als je je inschrijft voor meer mensen, geef dan graag alle (voor)namen, emailadressen en telefoonnummers door. Dan kunnen we direct met hen communiceren.

Tickets

The numbers below include tickets for this event already in your cart. Clicking "Get Tickets" will allow you to edit any existing attendee information as well as change ticket quantities.
Ayurveda kook- en yoga midweek
100,00
16 available