Cursus De Vedische keuken voor particulieren en (semi) professionele koks

Cursus van 6 zondag middagen. Ideaal voor jezelf en je gezin, en ook als je je als restaurant of cateringbedrijf wilt onderscheiden met een uniek aanbod.

De toekomst is vegetarisch/veganistisch! En er is geen mooiere keuken om vega(n) mee te koken dan de Vedische keuken. Behalve heerlijk ook nog zeer weldadig voor lichaam en geest. We koken in deze cursus “breed” Ayurvedisch (tridosha) , van gerechten voor elke dag tot feestmenu’s. Puur! Dankzij het juiste gebruik van kruiden en specerijen maak je de mooiste gerechten met eenvoudigweg verse biologische producten. Daardoor ook super gezond – en verrassend goedkoop! Elke les van deze cursus heeft een thema, en stap voor stap maak je je het Vedische koken eigen.

Marianne, die de cursus geeft, heeft lange ervaring met het koken voor groepen en retraites, en ze deelt haar unieke kennis over het maken van menu’s, planning, productkeuze en meer tijdens deze cursus.

Data en tijd

Steeds zondagmiddag van 15:00 tot 19:00 u, de Ayurvedische kruidenthee staat klaar om 14:45.

12 mei: Theorie: Kruiden in de hoofdrol
Praktijk: We maken een compleet Vedisch menu met de magie van de kruiden en specerijen.

26 mei: Theorie: Het goud van de Vedische keuken: ghi en mungdahl
Praktijk: Menu met de basiscomponenten voor de dagelijkse maaltijd – en extra’s.

2 juni: Theorie: Lezing over Ayurveda door Sylvia Kuperus
Praktijk: Gerechten die de dosha’s balanceren.

9 juni: Theorie: Hoe stel je een menu samen
Praktijk: Snelle en gemakkelijke gerechten.

16 juni: Theorie: Planning & organisatie
Praktijk: Feestgerechten!

23 juni: Theorie: Tips and trics voor het koken voor groepen.
Praktijk: Uitgebreid Vedisch menu met o.a. jullie verzoekjes.

We maken bij elke les een compleet Vedisch menu van minstens 9 gerechten: een curry, chutney, raïta, dahl, broodje, drankje, sweet, gekruid rijstgerecht, hemels hapje enzovoort.

Bij elke les theorie over o.a. De Vedische keuken en Ayurveda, de samenstelling van een Vedische maaltijd, de werking van de specerijen en kruiden, de zes smaken, voedselcombinaties enzovoort. Bij de derde les is er een inleiding in Ayurveda door therapeute Sylvia Kuperus (www.agnifabriek.nl).

In de cursus zal er ook veel aandacht zijn voor verschillende kooktechnieken, snijtechnieken, menu opbouw, planning voor het koken voor groepen en retraites, keuze voor producten etc.

Tussen de lessen in kun je de gerechten uit de les en andere gerechten uit de Koksklapper thuis oefenen. We maken een groepsapp waarop iedereen ervaringen en foto’s van zijn of haar gerechten kan delen, en waar je tussendoor nog vragen kunt stellen.

Minimaal 12, maximaal 16 deelnemers

datum
tijd
lokatie
Gratis parkeren op eigen terrein.
kosten
€660

Kosten voor de aanbetaling: €100;
Het resterende bedrag per factuur

Gegeven door:
Marianne
Korting
Voor jongeren tot 25 jaar geldt 15% 'studentenkorting.' Vul bij het afrekenen bij de checkout de volgende kortingscode in: studentenkorting. Meer personen met korting? Dan per kaartje afrekenen.

BIJ MEERDERE INSCHIJVINGEN

Als je je inschrijft voor meer mensen, geef dan graag alle (voor)namen, emailadressen en telefoonnummers door. Dan kunnen we direct met hen communiceren.
Wachtlijst

Zet mij op de wachtlijst (en voeg bij bericht toe voor welke workshop + datum).

Tickets

The numbers below include tickets for this event already in your cart. Clicking "Get Tickets" will allow you to edit any existing attendee information as well as change ticket quantities.
Tickets are no longer available