Vedische zomer kookweek met Ayurveda en yoga

Een heerlijke week, waarbij je je helemaal kunt onderdompelen in de fantastische wereld van de Vedische keuken, Ayurveda en yoga. Werweven met de cursus De Vedische keuken waarbij we tri-dosha koken.

Ideaal voor jezelf, maar ook als je je als restaurant of cateringbedrijf wilt onderscheiden met een uniek aanbod aan vega(n) gerechten en menu’s. Of voor groepen wilt koken, of zelf kooklessen wilt gaan geven. Een combinatie van heel veel inspiratie en nieuwe inzichten, maar ook rust en ontspanning. Met alle tijd om te genieten van de schoonheid van het Zuid-Limburgse land. We verblijven in het prachtige “Hof de Brulle”.

De toekomst is vegetarisch/veganistisch! En er is geen mooiere keuken om vega(n) mee te koken dan de Vedische keuken. De Vedische keuken is de oorspronkelijke keuken van India, uit een cultuur waar vegetarisch eten de norm was. Daarmee is het de oudste en meest complete vegetarische keuken ter wereld, gebed in de diepe wijsheid van Ayurveda, met enorm veel mogelijkheden om heerlijk, gezond, gemakkelijk én goedkoop vegetarisch en veganistisch te koken.

Met (desgewenst) dagelijks 2 kookworkshops (12 totaal), elke ochtend yoga, zes inleidingen in Ayurveda en de mogelijkheid voor Ayurvedische massages. En toch veel tijd om te genieten van de prachtige plek en omgeving.

We werken zo mogelijk uitsluitend met biologische producten en we passen de algemene principes van Ayurveda toe. Voor bijna elk gerecht wordt ook de veganistische versie gegeven, en veel inspiratie voor glutenvrij.

Programma

We geven deze week met vier docenten:

  • Rada Meursing en Marianne van den Heuvel voor alle Vedische kookworkshops (zes workshops in de namiddag en zes ontbijtworkshops) waar we uitgebreide menu’s maken met (super)gerechten op basis van mungdahl, de heerlijkste curry’s, chutney’s, raïta’s , rijstgerechten, “sweets”, dranken, (hemelse) hartige hapjes en Indiaas brood.
  • Sylvia Kuperus, Ayurvedisch therapeute (www.agnifabriek.nl) geeft de inleidingen in Ayurveda, voedingsconsulten en massages.
  • Hjet Nijenhuis geeft elke ochtend en soms ’s avonds een heerlijke yogales voor een perfect begin van de dag. Hjet geeft ook massages.

“Hof de Brulle” ligt ten zuiden van Valkenburg, in het Geuldal. Het is een schitterend gerestaureerde oude Zuid-Limburgse boerderij met een tradittionele binnenplaats en een enorme achtertuin. Alle kamers zijn prachtig gerestaureerd (sommige delen van de boerderij zijn meer dan 400 jaar oud)

“Hof de Brulle” is niet alleen rijk aan een professionele kookstudio, maar er is ook een professionele yogastudio.

De omgeving is heerlijk om te wandelen en te fietsen, of je kunt gezellig naar Maastricht, Vaals of Valkenburg te gaan, en je zit ook zo in België of Duitsland. Tussen 11:00 en 15:30 u is er geen programma zodat je er op uit kunt gaan, of je kunt kiezen voor een (Ayurvedische) massage.
Tijdens de ontbijtworkshop maken we ook een eenvoudig lunchgerecht dat je kunt meenemen, zodat je desgewenst de hele week Ayurvedisch kunt eten.

Behandelingen en consulten

Tijdens de week kun je Ayurvedische massages en behandelingen boeken bij Valérie (Ayurvedisch therapeute) en Hjet (yogadocente en masseuse). Info hierover wordt vooraf gestuurd.

Data

Zaterdag 20 t/m vrijdag 26 juli (aankomst vanaf 14:00 u vertrek op vrijdag na het ontbijt).

Overnachtingen

Er zijn vijf mooie appartementen met diverse een- en tweepersoonskamers.
Elk appartement heeft één of twee doucheruimtes en toiletten. Sommige kamers hebben badkamer met toilet en suite. Het aantal eenpersoonskamers is beperkt.

Kosten

De prijs met vroegboekkorting (tot 20 april) is € 1095,- p.p. op basis van een gedeelde (twee persoons) kamer. Na 20 april is de prijs € 1195,- p.p. op basis van een gedeelde kamer. Kosten aanbetaling € 100,-. Restbedrag per factuur. 

Extra’s:

De toeslag voor een eenpersoons kamer is € 35,- per nacht.
De toeslag voor een kamer met badkamer en toilet en suite is 25,- per nacht per kamer.

De prijs is inclusief: alle kookworkshops (plus diners), ontbijt(workshops), lunchgerecht, lezingen, yogaworkshops, overnachtingen, de koffie en de hele dag (kruiden)thee, recepten van de middagworkshops op papier. Ayurveda informatie krijg je ook op papier en de recepten van de ontbijtworkshops worden digitaal nagezonden.

Voor meer informatie kunt u Marianne of Rada mailen info@kookstudio.net
of bellen 06 17466411 (Marianne) 06 14441758 (Rada)

Minimaal aantal deelnemers 12, maximaal 16

datum
tijd
lokatie
kosten
€1095.00

Toeslag éénpersoonskamer 35,- per nacht

Toeslag voor kamer met eigen badkamer en toilet 25,- per nacht.

Kosten voor de aanbetaling: €100;
Het resterende bedrag per factuur

Gegeven door:
Marianne en Rada
Korting
Voor jongeren tot 25 jaar geldt 15% 'studentenkorting.' Vul bij het afrekenen bij de checkout de volgende kortingscode in: studentenkorting. Meer personen met korting? Dan per kaartje afrekenen.

BIJ MEERDERE INSCHIJVINGEN

Als je je inschrijft voor meer mensen, geef dan graag alle (voor)namen, emailadressen en telefoonnummers door. Dan kunnen we direct met hen communiceren.
Wachtlijst

Zet mij op de wachtlijst (en voeg bij bericht toe voor welke workshop + datum).

Tickets

The numbers below include tickets for this event already in your cart. Clicking "Get Tickets" will allow you to edit any existing attendee information as well as change ticket quantities.
Aanbetaling Vedische zomer kookweek met Ayurveda en yoga juli 2024
100,00
0 available
Sold Out