20 minuten
2 personen

[print-me target=”body”/]

Havermout met ontbijtkruiden

Vanuit Ayurveda bezien is het een prachtige basis voor de dag, vooral omdat havermout warm is. Bovendien is havermout versterkend, voedend, licht verteerbaar en geeft het veel energie. Goed voor alle dosha’s en speciaal voor vata en pitta. Ik gebruik zelf graag de kleine vlokken, maar veel maakt het niet uit.

Havermoutpap is zo fijn omdat je er van alles aan kunt toevoegen. Denk aan gewelde goji-bessen, chia zaad, gemalen of gebroken lijnzaad, gedroogde vruchten, zaden, noten, kokos. En wat dacht je van havermout met gember, kaneel en kardemon? Een mix van havermout, quinoavlokken en boekweitvlokken is ook heel lekker en nog lichter verteerbaar (aanbevolen voor kapha).

Bereidingswijze

Voor de ontbijtkruiden maal 2 eetl anijszaad, 2 eetl gemalen kaneel en 2 eetl kardemonzaadjes in een koffiemolen of nutribullet en bewaar ze in een goed sluitend potje.
Kook de havermout zachtjes in het water (of plantaardige melk) en vroeg de ontbijtkruiden en gedroogd fruit toe. Af en toe roeren. Voeg eventueel wat extra water toe.

Ingrediënten

100 gram havermout
600 ml water of plantaardige melk
1 theel ontbijtkruiden (gemalen kaneel, kardamom & anijs)
1 eetl gedroogd fruit (bv rozijnen, vijgen, dadels, moerbeien, gojibessen)
Geroosterde kokos of geschaafde amandelen als topping

De Vedische Koksklapper

De Vedische Koksklapper

De Vedische Koksklapper is een complete handleiding voor de Vedische Keuken. Het is Rada’s eigen kookboek en het resultaat van 10 jaar ervaring als Vedisch chefkok en zo’n dertig jaar als docent (Ayur)Vedisch koken.

Met al Rada’s tips, kennis en keukengeheimen en meer dan 200 beproefde recepten. Ideaal voor thuis, maar vooral bedoeld als lijfboek voor professionele koks, die echt geweldige vega(n) menu’s op de kaart willen zetten.