Pompoenpuree
30 minuten
8 personen

Vegan optie

[print-me target=”body”/]

Pompoenpuree

Dit gerecht kan alleen met pompoen worden gemaakt, of met een combinatie van pompoen en knolselderij, wat het lichter maakt. Je kunt dit gerecht ook van zoete aardappels maken in plaats van pompoen en omdat het bij uitstek vata-balancerend is, is het een perfecte herfst- of winterschotel.

Bereidingswijze

Stoom de pompoen en de knolselderij gaar en pureer ze met een aardappelstamper.
Verhit de helft van de boter of kokosolie tot die matig schuimt. Draai de vlam laag. Bak daarin de gemalen venkel, kardemon, peper en koriander.
Voeg de pompoenpuree, palmsuiker, de helft van het limoensap en het zout toe en kook alles onder goed roeren ongeveer 5 minuten.
Serveer met de noten of geroosterde kokos, en een paar klontjes boter of kokosolie erover. Besprenkel met de rest van het limoensap.

Ingrediënten

750 g pompoen, niet geschild, in stukken gesneden
250 g knolselderij, geschild en in stukken
2 eetl boter of kokosolie, en wat klontjes boter of kokosolie om op het gerecht te leggen
1 theel gemalen venkelzaadjes
1 theel gemalen kardemonzaadjes
3/4 theel versgemalen zwarte peper
1 theel gemalen koriander
2 eetl palmsuiker
4 eetl limoensap
11/2 - 2 theel zout
25 g geroosterde en grof gehakte noten of 25 g geroosterde kokos

De Vedische Koksklapper

De Vedische Koksklapper

De Vedische Koksklapper is een complete handleiding voor de Vedische Keuken. Het is Rada’s eigen kookboek en het resultaat van 10 jaar ervaring als Vedisch chefkok en zo’n dertig jaar als docent (Ayur)Vedisch koken.

Met al Rada’s tips, kennis en keukengeheimen en meer dan 200 beproefde recepten. Ideaal voor thuis, maar vooral bedoeld als lijfboek voor professionele koks, die echt geweldige vega(n) menu’s op de kaart willen zetten.