30 minuten
15 pannenkoekjes personen

[print-me target=”body”/]

Pudla’s – Hartige pannenkoekjes

Pudla’s zijn gemakkelijk te maken, lekker en eiwitrijk. Heel fijn om mee te nemen als lunch. Ze zijn glutenvrij en vegan. Je kunt er allerlei groenten met een korte kooktijd in doen, zoals taugé, geraspte wortel, paprika enzovoort. Heerlijk in combinatie met een chutney of raïta.

Bereidingswijze

Meng het kikkererwtenmeel, komijnzaad of ajwain, asafoetida, kurkuma, zout en peper in een kom.  Voeg er langzaam het water aan toe tot een dik beslag. Als het beslag te dik lijkt, bedenk dan dat het sap van de tomaten het nog dunner zal maken.
Voeg nu de gember, tomaat, paprika, taugé en verse kruiden toe.
Verhit een eetlepel kokosolie in een koekenpan en schep er zoveel beslag in dat je pannenkoekjes van zo’n 13 cm. doorsnede krijgt.  Het is belangrijk dat ze overal even dik zijn. Bak ze langzaam tot beide kanten goudbruin en knapperig zijn. Ga zo door tot het beslag op is.

Ingrediënten

250 g kikkererwtenmeel*
1 theel. ajwain   (of 1 theel. komijnzaad en ½ theel. thijm)                
¼ theel. asafoetida                                       
¼ theel. kurkuma                                          
1½ theel. zout                                                 
¼ theel. zwarte peper
2½ dl koud water
1 theel. geraspte gember
2 tomaten, in stukjes
1 paprika, in kleine stukjes
handje taugé
3 eetl. verse koriander of fijngehakte peterselie
kokosolie om in te bakken 
*Kikkererwtenmeel is een heel veelzijdig en glutenvrij product, maar sommige mensen krijgen er een opgeblazen gevoel van. Dit voorkom je door het kikkererwtenmeel van te voren in een droge koekenpan op laag vuur een paar minuten te roosteren onder voortdurend roeren.

De Vedische Koksklapper

De Vedische Koksklapper

De Vedische Koksklapper is een complete handleiding voor de Vedische Keuken. Het is Rada’s eigen kookboek en het resultaat van 10 jaar ervaring als Vedisch chefkok en zo’n dertig jaar als docent (Ayur)Vedisch koken.

Met al Rada’s tips, kennis en keukengeheimen en meer dan 200 beproefde recepten. Ideaal voor thuis, maar vooral bedoeld als lijfboek voor professionele koks, die echt geweldige vega(n) menu’s op de kaart willen zetten.