bloemenrijst
25 minuten
10 personen

[print-me target=”body”/]

Pushpanna – Bloemenrijst

Omdat pushpanna zo rijkelijk gegarneerd en gekruid wordt, is het een van de meest overdadige rijstschotels en, zoals de naam al doet vermoeden, zo kleurrijk als een bos bloemen.

Bereidingswijze

Rooster in een droge koekenpan de noten en voeg halverwege de kokos toe.
Verhit de eetlepel kokosolie en draai de vlam laag. Voeg dan venkelzaad, komijnzaad, laurierblaadjes, kardemonpeulen, kruidnagels en het kaneelstokje toe. Na 30 seconden kun je de poederspecerijen toevoegen (gemalen koriander, kurkuma, nootmuskaat, zwarte peper en asafoetida). 
Bak deze een paar seconden en doe er dan de rijst bij (goed doorroeren), het water, de rozijnen en het zout. Even omroeren en aan de kook brengen. Leg een deksel op de pan, en laat de rijst op een zo laag mogelijke vlam 15 minuten koken. Niet meer roeren.
Draai de vlam uit en laat de rijst nog 5-10 minuten staan. 
Voeg dan de noten en de kokos toe, en meng alles voorzichtig met een vork. Optioneel: garneer met de panir en serveer met een theelepeltje ghi per portie.

Ingrediënten

350 g basmati rijst
8 dl heet water of wei
100 g cashewnoten
100 g gedroogde kokos
1 eetl kokosolie
1 theel venkelzaad
1 theel komijnzaad
2 laurierblaadjes
6 kardemonpeulen, open gemaakt
2 kruidnagels
1 kaneelstokje
2 theel gemalen koriander
1 theel kurkuma
1/2 theel vers geraspte nootmuskaat
1/2 theel gemalen zwarte peper
1/4 theel asafoetida
100 g rozijnen
1 theel zout

De Vedische Koksklapper

De Vedische Koksklapper

De Vedische Koksklapper is een complete handleiding voor de Vedische Keuken. Het is Rada’s eigen kookboek en het resultaat van 10 jaar ervaring als Vedisch chefkok en zo’n dertig jaar als docent (Ayur)Vedisch koken.

Met al Rada’s tips, kennis en keukengeheimen en meer dan 200 beproefde recepten. Ideaal voor thuis, maar vooral bedoeld als lijfboek voor professionele koks, die echt geweldige vega(n) menu’s op de kaart willen zetten.